Riigikogu külastus Tallinnas

Teisipäevast Postimehe stuudio väljasõitu planeerides otsustasime, et kui juba Tallinnasse, siis käime terve kooliperega kindlasti ka Toompeal ja vaatame oma silmaga üle riigi ühed tähtsamad otsustamise paigad.

Nii seadsime peale Postimehe külastust bussinina Toompea poole.

Nii vahva oli sammuda mööda neid samu suursuguseid treppe, mida sageli teleritest näeme! Meie giid Archibald jutustas iga nurga taga lugusid erinevate maja või inimesi puudutavate detailide kohta. Näiteks, mida pole viisakas presidendil teha või kus saab istuda tema kaasa.

Mida me aga ei teadnud, et taas kord ootab meid ees üllatus. Üllatusvõõrustajaks oli seekord Lauri Hussar, kes kutsus meid oma tööruumidesse ja ka ruumi, kus Riigikogu esimees kohtub oma kõige tähtsamate külalistega ja mida nimetatakse Kuldseks toaks.

Hr Hussar tervitas meist igatühte käepigistuse ja sooja naeratusega ning palus meid istuma Kuldse toa kuldsetele diivanitele, et arutada olulistel, aga ka niisama huvitavatel teemadel. Laste poolt ei jäänud küsimata küsimused ka Metsküla kooli saatuse teemal, mis kriibib ikka nii valusalt meie kõigi hingesid.

Enne teeleasumist külastasime Riigikogu istungsaali. Uurisime selle uhke ja suursuguse ruumi väärikaid detaile ning meil õnnestus lehvitada ka Jüri Ratasele. Nii vahva oli tabada laste näost äratundmisrõõmu, kui endine peaminister korraks ruumi sisenes ja vastas laste rõõmsatele lehvitustele istungisaali rõdult.

Taas kord oleme väga tänulikud sõbralikule majarahvale ja jääme ootama järgmisi põnevaid kohtumisi!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *